Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
hozzászólások

Silhouette FRPG
Vendég Pént. Márc. 02, 2018 9:32 pm

Játékostárs kereső
Moon Hansol
Szer. Feb. 28, 2018 7:32 pm

Avatar foglaló
Karolina Levasseur
Szer. Feb. 28, 2018 1:03 pm

Dark Side Heroes
William Armstrong
Kedd Feb. 27, 2018 8:33 pm

My sweet children
William Armstrong
Kedd Feb. 27, 2018 2:15 pm

Statisztika
Nők: 8
Férfiak: 8
Vének: 2
Alakváltók: 5
Vámpírok: 1
Emberek: 0
Boszik: 5
Vadászok: 2
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (20 fő) Kedd Feb. 13, 2018 8:08 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Boszorkányok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar


Hozzászólások száma :
28
Belépett :
2016. Jul. 18.
Felhasználó profiljának megtekintése
Tárgy: Boszorkányok   Hétf. Aug. 15, 2016 12:52 pmA boszorkányok csoportja

Ahol minden elkezdődött

Eredetük

A legősibb faj, az ember mellett, hiszen megjelenésük ugyan azon napra tehető. A boszorkányok úgy gondolják, hogy erejüket az Isten és Istennő ajándékozta nekik, ezzel is közelebb kerülve a természethez és az öt elemhez. Már a kezdetek óta ehhez a két istenséghez imádkoznak és szertartásaik csak és kizárólag nekik szólnak, nekik adóznak.

Általános jellemzőik

Lehet férfi vagy nő, teljesen mindegy, boszorkánynak nevezik őket.
Mágiával a testükben születnek, ami azt jelenti, hogy születésük után, ahogy növekednek, erejük egyre jobban meglátszik. Csupán az elméjükkel képesek tárgyat mozgatni, levitálni, vagy valamilyen formában kapcsolódnak az öt elemhez.

Ha a tűzhöz, akkor képesek mindenféle segédeszköz nélkül hoznak létre tűzet. Mondjuk egy gyertya meggyújtása hosszas gyakorlás után nem okozhat gondot.

A víz elemhez kapcsolódó boszorkányok képesek irányítani a vizet. Persze ne gondoljunk szökőáradatokra, inkább csak egy esőcseppre az ablakon, ami előszeretettel követi a boszorkány ujját, a függőleges, sima felületen, vagy egy vízből formált labdát, amit aztán megfog és el is dobhatja, stb.  

A föld eleműek, hosszas gyakorlás után, képesek új életet lehelni egy virágba, növénybe, földbe. Hosszas gyakorlás után, elsajátíthatják, hogyan is mozgathatják maguk alatt a talajt.

A szél elem használói uralmuk alá tudják hajtani a szelet, de mint az eddigieknél úgy itt sem hatalmas dolgokra kell számítani. Kezük egyfajta mozgásával képesek légörvényeket létre hozni, ami képes letaszítani egy embert a lábáról, de ez is hosszas gyakorlást igényel.

Az utolsó elem, a lélek. Azon boszorkányok csoportja, akik ehhez az elemhez kapcsolódnak, képesek az ember lelkébe látni, megnyugtatni és átsegíteni őket a nehézségeken. Vannak, akik képesek átvenni mások érzéseit, ami persze nem a legfantasztikusabb képesség, hiszen ebbe könnyedén beleőrülhet.
Viszont hosszas gyakorlás után, képesek olyan érzéseket átadni, ami összezavarhatja az embert. Ha a boszorkány ügyesen használja ki ezt a képességét, halálosabb ellenség lehet bármely más elemhasználónál.

Mindezek természetesen mind alap szinten működnek. Hosszas gyakorlás kell, mindezek elsajátításához, hiszen a boszorkány ereje is véges. Így pedig, hogy alakváltókkal kell közösködniük, még nehezebb a dolguk. Hiszen azok a boszorkányok, akik nem találják meg a társuk, talán soha nem lesznek képesek használni az elemeket.
Egy-egy ilyen varázslat sok energiába kerül, ezért általában, nem is használják azok, akik még elég tapasztalatlanok, hiszen könnyen belehalhatnak.
Inkább a szertartások hívei. Az elmormolt varázsigék segítségével varázsolnak, ami bár nem olyan látványos, de ugyan olyan hatásos.

A boszorkányok emberek, így halandók és semmilyen különleges képességgel nem rendelkeznek, hacsak nem vesszük magát a mágiát. Nem gyorsabbak az átlag embernél, nem gyógyulnak gyorsabban -hacsak nem mormolnak felette más boszorkányok- és minden érzékszervük hagyományosan működik.
Habár vannak olyan boszorkányok, akik képesek előre megérezni, megálmodni dolgokat, de ezek ugye nem tudatosak, nem irányítható képességek.

Szertartások, varázslatok

A boszorkányok, mind kapcsolódnak egy, vagy épp mind az öt elemhez. Ez utóbbiak nagyon ritkák, és általában őket papnak vagy papnőnek nevezik, akik a szertartásokat vezetik.
Szertartás:
A városban élő boszorkánycsoport, vagyis coven tagjai összegyűlnek a természetben, egy felrajzolt és megtisztított körön belül, ahova meghívják az öt elemet és az istenpárt, étel- és italáldozatot mutatnak be, ami általában vörösbor és sült hús.
Ebből nyerik az erejüket, így nem merülhet le a mágiájuk. Ezt általában majdnem minden telihold és nap-éj egyenlőség alatt csinálják.

Oltár:
A boszorkányok számára az oltár isten és az erő helye. A szertartások, varázslatok alatt az oltár kulcsfontosságú szerepet játszik, mert rajta végzik a különböző műveleteket, éppen azt, ami az adott szertartáshoz/varázsláshoz szükséges. Az oltár bármi lehet, egy kisszekrény, egy doboz, vagy akármi, amire elfér az, aminek el kell férnie. És akkor felmerül a kérdés, hogy mi kerül az oltárra? Először is a 4 elem jelképei, tehát a föld, a levegő, a tűz és a víz elemé. Ezeknek meg van a maga helyük az oltáron. Az oltáron északra kerül a föld elem jelképe, erre a célra alkalmas egy tál só. Keletre a levegő elem jelképe, ide kerülhet füstölő, vagy akár toll is. Délre a tűzé, ami rendszerint egy gyertya szokott lenni, és legvégül nyugatra a vízé, ami nemes egyszerűséggel egy kis víz. Ezek mellé kerül az oltárra egy külön úgynevezett világosító gyertya, és egy üst is, ha épp szükséges a varázslathoz.

Minden boszorkány tulajdonában ott kell lennie egy könyvnek, amiben a varázslatok, szertartások leírásai vannak, vagy éppen sajt maga kreált varázsigék.

Vének boszorkány családja:
Elisa Delacroix
két gyereke szabadon megalkotható

Ha szeretnél a vének családjába tartozni, mindenféleképpen szólj róla az egyik adminnak! Ha pedig saját covent szeretnél, kérlek vedd figyelembe, hogy La rochelle boszorkányai egy covent alkotnak, így más várost vagy országot kell választanod, amit szintén előbb beszélj meg egy adminnal.


Vissza az elejére Go down
http://larochelle.hungarianforum.com
 

Boszorkányok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Ismerd meg a világunk :: Fajok leírásai-